Kalın bağırsak

Kalın bağırsak, sindirim sisteminin son bölümüdür ve ince bağırsağın sonundan başlayarak anüse kadar uzanır. İnce bağırsağın çıkışı olan ileum bölgesinden başlayan kalın bağırsak, çekum, asendan kolon, traverse kolon, desendan kolon, sigmoid kolon ve rektum olmak üzere farklı bölümlere ayrılır.

Kalın bağırsak, vücut için gereksiz olan sindirim artıklarını depolayarak atık maddelerin dışkı olarak atılmasını sağlar. Ayrıca bağırsak florasının düzenlenmesinde, suyun emiliminde ve elektrolitlerin dengelenmesinde de rol oynar.

Kalın bağırsağın en son kısmı olan rektum, anüs ile son bulur ve dışkının depolanması ve boşaltılması için bir depo görevi görür. Bu bölge, kasların istemli kontrolü ile açılıp kapanarak dışkının atılmasını sağlayan sfinkter adı verilen bir kas halkası tarafından kontrol edilir.

Kalın bağırsakta bazı sağlık sorunları ortaya çıkabilir. Bunlar arasında kabızlık, kolit, ülseratif kolit, Crohn hastalığı, polipler ve kanserler bulunur. Bu nedenle, düzenli tıbbi kontroller yapmak, yüksek lifli besinler tüketmek, yeterli miktarda su içmek, düzenli egzersiz yapmak ve sigara içmekten kaçınmak, kalın bağırsak sağlığını korumak için önemlidir.

Ne düşündünüz?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Bu bilgiye kaç ⭐️ verirsiniz?
[Toplam: 0 oy verildi, Ortalama ⭐️: 0]
Önceki İçerik
Sonraki İçerik

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Dohturlar Yumurta Yağı

Dohturlar Yumurta Yağı Hakkında Atalarımızdan gelen nadide miras olan Uygur tıbbı yöntemle yumurta sarısından üretilen yağımızda, lesitin, çeşitli vitaminler, mineraller ve kolesterol içermektedir. Uygur tıbbına...

Bizi takip edin

YOUTUBE KANALIMIZI TAKİP EDİN

Instagram, youtube, twitter, facebook kanallarımıza abone olmayı unutmayınız!

Sıcak Bilgiler

Yeni Eklenen Bilgiler

Daha fazla bilgiler