Keloit

Keloit, yara iyileşmesi sırasında oluşan fazla bağ dokusunun birikmesi sonucu oluşan bir cilt sorunudur. Normal yara iyileşme sürecinde, yara bölgesindeki bağ dokusu yavaş yavaş azalırken, keloid oluşumunda bağ dokusu aşırı üretilir ve yara bölgesinde kalın, kabarık bir kitle oluşturur.

Keloitler, genellikle cilt yüzeyinde düzensiz şekilli bir çıkıntı olarak görülürler ve kırmızı, pembemsi veya kahverengi renkte olabilirler. Bunlar genellikle ağrısızdır, ancak kaşıntı, hassasiyet ve rahatsızlık gibi semptomlar da oluşabilir. Keloitler, genellikle bir yara, cerrahi kesiler, akne izleri, kulak delinmesi veya deri enfeksiyonları gibi bir cilt travması sonrasında oluşurlar.

Keloit tedavisi, yaraların mümkün olan en kısa sürede iyileşmesini sağlamayı amaçlamaktadır. İlk olarak, yara iyileşme süreci sırasında keloit oluşumunu önlemek için dikkatli bir yara bakımı gereklidir. Keloitlerin tedavisi, topikal ilaçlar, steroid enjeksiyonları, lazer terapisi, cerrahi çıkarılma ve radyoterapi gibi farklı yöntemleri içerebilir. Ancak keloitlerin tamamen ortadan kaldırılması mümkün olmayabilir ve bazı durumlarda yeniden oluşabilirler.

Ne düşündünüz?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Bu bilgiye kaç ⭐️ verirsiniz?
[Toplam: 0 oy verildi, Ortalama ⭐️: 0]
Önceki İçerik
Sonraki İçerik

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Dohturlar Yumurta Yağı

Dohturlar Yumurta Yağı Hakkında Atalarımızdan gelen nadide miras olan Uygur tıbbı yöntemle yumurta sarısından üretilen yağımızda, lesitin, çeşitli vitaminler, mineraller ve kolesterol içermektedir. Uygur tıbbına...

Bizi takip edin

YOUTUBE KANALIMIZI TAKİP EDİN

Instagram, youtube, twitter, facebook kanallarımıza abone olmayı unutmayınız!

Sıcak Bilgiler

Yeni Eklenen Bilgiler

Daha fazla bilgiler