Keratit

Keratit, kornea adı verilen gözün saydam tabakasının iltihaplanmasıdır. Kornea, gözün ön kısmında bulunan, ışığı geçiren ve gözün optik sisteme bağlanmasını sağlayan bir yapıdır. Keratit, enfeksiyonlar, travmalar, alerjiler veya kuruluk nedeniyle meydana gelebilir.

Bakteriler, virüsler, mantarlar ve amipler gibi birçok farklı patojen keratit nedeni olabilir. Ayrıca kontakt lens kullanımı veya göz yüzeyindeki hasarlar gibi gözdeki yabancı cisimler de keratit riskini artırabilir.

Keratitin belirtileri arasında gözde ağrı, kızarıklık, bulanık görme, ışığa hassasiyet ve gözde yabancı bir cisim hissi yer alır. Tedavi, keratitin nedenine bağlı olarak farklılık gösterir. Bakteriyel enfeksiyonlar antibiyotiklerle, mantar enfeksiyonları antimikotik ilaçlarla tedavi edilir. Kontakt lens kullanımı keratite neden olduysa, lens kullanımının kesilmesi gerekir. Ayrıca, göz damlaları, göz kremleri ve diğer ilaçlar da keratit tedavisinde kullanılabilir. Ciddi vakalarda, kornea nakli gibi cerrahi müdahaleler gerekebilir.

Ne düşündünüz?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Bu bilgiye kaç ⭐️ verirsiniz?
[Toplam: 0 oy verildi, Ortalama ⭐️: 0]
Önceki İçerik
Sonraki İçerik

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Dohturlar Yumurta Yağı

Dohturlar Yumurta Yağı Hakkında Atalarımızdan gelen nadide miras olan Uygur tıbbı yöntemle yumurta sarısından üretilen yağımızda, lesitin, çeşitli vitaminler, mineraller ve kolesterol içermektedir. Uygur tıbbına...

Bizi takip edin

YOUTUBE KANALIMIZI TAKİP EDİN

Instagram, youtube, twitter, facebook kanallarımıza abone olmayı unutmayınız!

Sıcak Bilgiler

Yeni Eklenen Bilgiler

Daha fazla bilgiler